Bebeğinize İsim Bulmanıza Yardımcı Olabilecek 15 Yöntem

Bugüne kadar 11.292 kişi okudu ve 1 yorum yazıldı.

Dört gözle beklediğiniz bebeğiniz için, benzersiz ve harika bir isim mi arıyorsunuz?

Hamileliğinizin son dönemlerine girerken, sevinciniz kat kat artarken, ihtiyacınız olacak şeylerin en minik ayrıntısını dahi tahmin etmeye çalışırsınız. "Yapılacaklar Listenizi" hazırlarken, gergin olmamak neredeyse imkansızlaşır. Bunların arasına, bebeğiniz için bir isim bulma gerginliğini de ekleyebilirsiniz.

Sizin ve eşinizin isim fikirleri üretmek için birlikte çalışması en iyi yollardan bir tanesi. Her biriniz, belirlediğiniz isimler ile listelerinizi oluşturabilirsiniz. Listelerinizi tamamlamak için birbirinize birkaç gün verebilir, ve sonra fikirlerinizi bir araya getirebilirsiniz.

İşte, isim fikirleriniz için size yardımcı olabilecek bazı ipuçları:

1. Soy ağacınıza bakın

Ailenizin geçmişinde benzersiz ve ilginç isimler bulabilirsiniz. Bu, ismi anlamlı kılar ve popüler bebek isimleri listelerinin en üstündeki isimlerden kaçınmanız için uygun bir yol olabilir.

2. Tanımadığınız insanlar ile iletişim kurun

Her gün üç yeni insan ile konuşmak gibi bir hedef oluşturun. Markette, lokantada, kafeteryada, otobüste... Yakınınızdaki kişi ile küçük bir sohbet başlatın ve ismini öğrenin. Bu şekilde ilginç isimler bulabilir ve listenize eklediğiniz isimleri iki katına çıkarabilirsiniz.

3. Çevrenizdeki yer isimlerini düşünün

Cadde isimlerini, en sevdiğiniz restoranın adını, eşiniz ile ilk buluşma yerini, parkları veya diğer tarihi / önemli yerleri düşünün.

4. Doğaya bakın

Deniz kenarında mı yaşıyorsunuz? Deniz, Ada... Dağların veya ormanın yakınında mı? Arın, Aral, Berk, Doğa... Doğadaki birçok nesneyi düşünerek ilham alabilirsiniz.

5. Aşk haritanız

Balayınızı geçirdiğiniz yer, bebek sahibi olmaya karar verdiğiniz yer, çift olarak seyahat ettiğiniz ilk yer, tanıştığınız şehir veya kasaba - Lara, Fethi(ye), Ada(lar), Fatih, Başak(şehir) - aşk haritanızda çok fazla potansiyel var!

6. Diğer dillerde isimler

Diğer ülkelerde kullanılan popüler isimlere bakın. Bu isimlerin birçoğunun Türkçe'de de karşılıkları olabilir. Örneğin; Türkçe'de pek çok farklı biçimine rastlayabileceğiniz İngilizce isimler bölümüne göz atabilirsiniz.

7. Biraz ürkütücü olabilir ama...

Mezarlığa gidin! Mezar taşlarına bakın! :) Mezarlıkların arasına girmek istemiyorsanız, kayıtları inceleyebilirsiniz.

8. Hobilerinizi düşünün

Mesela bir kuş gözlemcisi iseniz, en sevdiğiniz kuş cinsi mükemmel bir isim olabilir - Kartal, Martı, Baykara...

9. Eski Türk filmlerini izleyin

Eski Türk filmlerinde ilginç ve güzel isimlere rastlayabilirsiniz. Bunun için, Yeşilçam Ünlülerinin İsimleri konulu yazımıza göz atabailirsiniz.

10. Zamanda geriye gidin

Günümüzün en popüler isimlerini birçok internet sitesinde bulabilirsiniz, ancak geçmişte hangi isimlerin popüler olduğunu da araştırın. 10 yıl, 20 yıl... Gidebildiğiniz kadar geriye gidin ve ailelerin o yıllarda hangi isimleri tercih ettiklerini inceleyin. Bunun için, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk yıllarında verilen isimler konulu yazımıza göz atabilirsiniz.

11. En sevdiğiniz öğretmenlerinizi düşünün

Unutmayın, kabuğunuzdan çıkmanız ve sizin mükemmel bir müzisyen olmanız da, sekizinci sınıf öğretmeniniz payı çok büyük. Bebeğinize onun adını vererek onurlandırabilirsiniz.

12. En sevdiğiniz sporcular

İbrahim Kutluay, Selçuk İnan, Oğuzhan Özyakup... seçim sizin. Böylece sportif bir çocuğunuz olabilir. Özellikle erkek isimleri için tercih edilen bir yol olsa da, “Potanın Perilerini”, "Filenin Sultanlarını" da unutmamak gerek.

13. En sevdiğiniz dizi film karakterleri

Bir "İkinci bahar" hayranıysanız; Ulaş, Gülsüm, Medet... Ya da bir Aşk-ı Memnu hayranıysanız; Nihal, Peyker… Neden olmasın?

14. En sevdiğiniz yazarlar

Kitaplarını okuduktan sonra mükemmel hissettiğiniz bir yazarın ismini bebeğinize vermek, ona her seslendiğinizde de mükemmel hissetmenizi sağlayabilir. Orhan Pamuk, Elif Şafak, Nazım Hikmet…

15. En sevdiğiniz çiçekler veya ağaçlar

Gülleri, papatyaları veya kadife çiçeğini sever misiniz? Çiçeklerin arasından mükemmel isimler bulabilirisiniz.

Son olarak; Eşiniz ile birlikte hazırladığınız tüm isimleri bir torbaya koyabilir ve içinden isimler seçebilirsiniz. Seçilen ilk isim bebeğinizin ilk adı, ve seçilen ikinci ismi ikinci adı olabilir. En önemlisi, bebeğinize verdiğiniz ismin sizin için özel bir öneminin olmasıdır.

Bol şans!

En son 02.05.2018 tarihinde güncellendi.

Popüler İsim Kökenleri

  1. Türkçe
  2. Arapça
  3. Farsça
  4. İbranice
  5. Yunanca
  6. Latince
  7. Almanca
  8. Moğolca
  9. Sanskritçe
  10. İngilizce
  11. Fransızca
  12. Bilinmiyor

Yorumlar

  1. Bahar diyor ki;

    İkinci Bahar dizisindeki Ulaş'ı çok severdim... Oğluma o yüzden Ulaş Meriç ismini verdim. Muhteşem bir diziydi!

    24.10.2017

Yorum Yazın

CaptchaYenile

Aradığınız İsmi Bulamadınız mı?

Blog yazımız aradığınız ismi bulmanıza yardımcı olmadı ise, ve kökenine göre bir isim düşünüyorsanız, en çok tercih edilen Fransızca isimler listemize göz atabilirsiniz.