İsim Analizi ve Harflerin Anlamları

Bugüne kadar 18.083 kişi okudu ve 1 yorum yazıldı.

İsminizin veya bebeğiniz için düşündüğünüz ismin analizi nasıl yapılır? Bu yazıda, isminizin ilk harfi, son harfi ve isminizdeki ilk ünlü harf olmak üzere isminizdeki harflerin anlamlarını anlatmaya çalıştık.

İsminizin İlk Harfi (The Cornerstone)

İsminizin ilk harfi temel kişiliğiniz hakkında genel bilgiler sağlar. Başka bir deyişle: Hayatınızdaki zorluklara ve yükselişlere nasıl yaklaştığınız ile ilgilidir.

İsminizin Son Harfi (The Capstone)

İsminizin son harfi, proje ve fikirleri sonuna kadar görebilme yeteneğinizi gösterir ve "bitiricilik" yeteneğinize atıfta bulunur. Başka bir deyişle: Hayatın akışı içinde, bir "tuzluk" musunuz, "harekete geçiren" misiniz, veya "lapa lapa" yağan bir kar mısınız sorularını yanıtlar. 

Sonuç olarak; İsminizdeki ilk ve son harfler, önemli süreçleri veya projeleri başlatmanın ve sonlandırmanın ne kadar kolay veya zor olduğunu belirlemeniz konusunda ip uçları verir. 

İsminizin İlk Sesli Harfi

İsminizdeki ilk sesli harf, sizin öz varlığınızı, kişiliğinizi ve sizi siz yapan şeyleri açıklar. Hedefleriniz, dürtüleriniz ve hayallerinizi gerçekleştirme gibi bir çok konuda hayata bakışınızı anlatır. Ayrıca bu harf, bazı gizli yanlarınızı da ortaya koyar ve bunlar sadece en yakın arkadaşlarınıza ve güvenilen aile üyelerinize açıktır. Son olarak, ruhunuza açılan "pencere" de bu harf ile gizlidir.

Örnek olarak; ARVEN isminin, ilk harfi A, son harfi N ve isimdeki ilk sesli harf ise E dir. A, N ve E harflerinin anlamlarına bakarak Arven isminin harf analizini yapabilirsiniz.

Harflerin Anlamları:

A Harfi

Kendisini iyi tanıyan, iyi ve kötü yanlarını kabullenmiş kişidir. Hırslı ve özgürlüğüne düşkündür. Fikirlerini başkalarının baskısı altında değiştirmez. Doğal bir liderdir. Sorumlu olmayı ve bir amaca sahip olmayı sever. Fikirlerinde esnektir, başkalarının fikirlerini de ciddiye alır.

B Harfi

Duyarlı, biraz içe dönük ve sadıktır. Aynı zamanda cana yakın ve sevecen olmayı başarır. Barış içinde ve mutlu olmayı sever. Daha açık fikirli olmaya ve kendisini daha fazla düşünmeye ihtiyacı vardır.

C ve Ç Harfleri 

İç güdüleri kuvvetlidir, bu yönüyle kalbini korumasını iyi bilir. Kendisini açıkça ifade edebilir, espirilidir. Çok açık sözlü ve iyimserdir.

D Harfi

Çakılıp kalmış, her şeye karışan, bilgiçlik taslayan bir yapısı vardır. İşleri halletmek için harika bir sistemi vardır ve kararlıdır. Baskı altında parlar ve işleri çok daha hızlı halleder. Çok fazla inatçı olmamaya dikkat etmelidir.

E Harfi

Özgürlüğü sever, coşkulu ve isteklidir. Sık sık aşık olabilir, veya olduğunu düşünür. İstekli, meraklı ve zekidir, aldatılması zordur.

F Harfi

Sorumlu, iyi bir ev sahibi, özverili ve birlikte olması kolay kişidir. Sıcak kanlıdır, diğer insanların dertlerine kolayca ortak olabilir. Burnunu sokmaması, müdahale etmemesi gereken konulara dikkat etmeli, diğer insanların problemlerinin onu aşağı çekmesine izin vermemelidir.

G ve Ğ Harfleri

Yetenekli, entelektüel ve aktif kişidir. Aşırı hayalperest ve kuruntulu olması mali olarak ona zarar verebilir. Her zaman sistematik olmayı tercih etse de, ayaklarının üzerinde durmayı bilir. Bazen ileriyi görebildiğini, doğa üstü güçleri olduğunu hissedebilir.

H Harfi

Hayalperesttir, aynı zamanda çok para kazanmayı bilir ve hızlı bir şekilde harcama eğilimindedir. Uzun vadede muhtemelen daha iyi olacaktır ve yaratıcılığı ona çok şey kazandıracaktır. Yalnız olmayı tercih edebilir. Kendisi hakkında şüpheler duymayı bırakmalı, açık havada daha fazla vakit geçirmelidir.

I ve İ Harfleri

Her şeyi derinden hisseden, şefkatli bir kişidir. Harika bir göze sahiptir, yaratıcılığı yüksektir. Projelerine bağlı kaldığından emin olmalı ve iyi yönetmelidir, aksi takdirde üzülebilir. Denge hayatındaki en önemli anahtardır.

J Harfi

Her zaman adaletli ve dengelidir. Çevresindekilerin mutlu ve rahat olduğundan emin olmak ister, bunun için çaba sarf eder. Doğal yeteneklerini keşfetmek için kendisini motive etmeye ihtiyacı vardır.

K Harfi

Aydınlığa, bilgiye önem verir. Derin duygulara sahiptir ve sanatsal bir yapısı vardır. Motive olmak ve karar vermek için iç güdülerine güvenir. Hükmetme gücüne sahiptir. Endişeye ve tereddütlere dikkat etmelidir, çünkü aldatılmaya, kandırılmaya yatkındır.

L Harfi

Dik kafalıdır ve hayatı deneyimlemekten çok düşünmeye eğilimlidir. Bu durum onu kararsız hale getirir. Dürüst, hoşgörülü, cömert ve iyi kalplidir. Daha dengeli olmaya, yüksek kaygılar yaşadığı dönemlerde yanlış adımlar atmaktan kaçınmaya ihtiyacı vardır.

M Harfi

Tam bir işkoliktir. Yüksek enerjili, dinlenmeye ihtiyacı olmayan ve sağlığını düşünmeyen yapıdadır. Ev kuşu olmayı, sabit ve iyi bir mali getiriye sahip olmayı sever. İç güdülerinin diğer insanlara karşı sabırsızlık göstermesine engel olmalıdır.

N Harfi

Yaratıcı ve özgün bir kişidir. Onunla aynı fikri paylaşanlara karşı güçlü bir istek duyar. Günlük hayatında sistematik olmayı, deneyimlerini belgelemeyi ve karmaşık aşk hikayelerini paylaşmayı sever.

O ve Ö Harfleri

Dürüstlüğün nerede olduğunu ve nasıl ulaşacağını iyi bilir. Sınırları, yasakları ve kuralları sever. Aşırı kıskançlık ve şüpheci olmamak için dikkatli olmalıdır.

P Harfi

Oldukça entelektüel ve sağlam bir bilgi altyapısına sahiptir. İnsanların ilk izlenimleri hep iyidir, ancak bazıları için itici olabilir. Fazla sabırsız olabilir. Cömertliğini sorgulamalıdır.

R Harfi

Yoğun ve güçlü hislere sahiptir. İş ahlakı mükemmeldir ve işini yüksek bir enerjiyle yapar. Dengeyi sağlayabilirse başkaları ile çok iyi çalışır. Nazik ve yardımsever bir yapısı vardır.

S ve Ş Harfleri

Gerçek bir büyücüdür, büyüleyici bir yapısı vardır. Sıcak kanlıdır ve bağlılık duygusu güçlüdür. Aynı zamanda hisleri kuvvetlidir. Bu özelliği aşırı dramatik reaksiyonlara ve yoğun bir iç hayata yol açabilir. Duygusal iniş çıkışlara meyillidir ve kararlarından emin olmaya ihtiyacı vardır.

T Harfi

Hayatı hızlı yaşamayı, yeni ve heyecan verici projeleri üstlenmeyi sever. Kişisel ilişkilerinde her zaman iddialıdır - hatta bazen saldırgan olabilir. Hislerini kontrol altına almalı, dış görünüşüne daha fazla önem vermeli ve çok fazla hassas olmamaya dikkat etmelidir.

U ve Ü Harfleri

AL-VER türünden bir hayatı vardır. Çok şey kazanabilir, ancak bunları kolayca kaybedebilir. İç güdüleri, zamanlaması  ve yaratıcılığı kusursuzdur, ancak biraz şansa ihtiyacı vardır. Doğal bir göz alıcılığa sahiptir. Kendi ayakları üzerinde durmaya, hızlı düşünmeye ve içinde olduğu projelere gönülden bağlanmaya ihtiyacı vardır. 

V Harfi

Sezgileri oldukça yüksek, tam bir kahindir. Hatta bazen doğa üstü güçleri olduğunu hissedebilir. Fakat güçlü hayal gücü, gerçekleri ayırmasına engel olabilir. Büyük hedefleri ve onları gerçeğe dönüştürme iradesine sahiptir. Verimliliğini kullanmalı, alışılmadık bir tip olmamaya dikkat etmelidir. Tahmin edilemezliğine ve sahip olduğu şeyleri kaybetmemeye dikkat etmelidir.

Y Harfi

Özgürlüğü sever, kuralları çiğneyip kılıfına uydurmakta ustadır. Tutkusu, hırsı ve cesareti onu doğal olarak özgür kılar. Çok şık ve havalıdır. Karar verme de yavaş olabilir. Sahip olduğu doğal sezgilerine güvenmelidir.

Z Harfi

Neşeli, eğlenceli ve karizmatiktir. Yüksek standartlara sahiptir ve yolun güneşli tarafında yürümeyi sever. Sağduyusu ve anlayışlı olması onu dengeler. Merhamet ise diğer bir güçlü yanıdır. Sabırsız ve düşüncesiz olmamaya dikkat etmelidir.

İsminizin sayı analizi için İsim Analizi ve Sayıların Anlamları başlklı yazımıza göz atabilirsiniz.

En son 11.02.2019 tarihinde güncellendi.

Popüler İsim Kökenleri

  1. Türkçe
  2. Arapça
  3. Farsça
  4. İbranice
  5. Yunanca
  6. Latince
  7. Almanca
  8. Moğolca
  9. Sanskritçe
  10. İngilizce
  11. Fransızca
  12. Bilinmiyor

Yorumlar

  1. Berraaa diyor ki;

    Güzel bir kaynak olmuş.

    11.02.2019

Yorum Yazın

CaptchaYenile

Aradığınız İsmi Bulamadınız mı?

Blog yazımız aradığınız ismi bulmanıza yardımcı olmadı ise, ve kökenine göre bir isim düşünüyorsanız, en çok tercih edilen Fransızca isimler listemize göz atabilirsiniz.