İsim Analizi ve Sayıların Anlamları

Bugüne kadar 14.340 kişi okudu ve henüz yorum yazılmadı, ilk yorumu siz yazın.

İsminizin veya bebeğiniz için düşündüğünüz ismin analizi nasıl yapılır? Bu yazıda, isminizdeki harfler kullanılarak hesaplanan kişilik sayınız ve bu sayının ne anlama geldiğini anlatmaya çalıştık.

Tam adınızın harflerine dayanarak oluşan kişilik veya karakter sayınız, bu yaşamda sahip olduğunuz yetenekleri, yeterlilikleri ve eksiklikleri açığa çıkarır.

Neden isim? Ebeveynler bebekleriyle buluşmadan önce, sezgilerinin gücünü kullanır, bebeklerinin kişisel titreşimlerini toplar, ve buna göre bir isim seçer. Bu nedenle adınız, - doğum tarihiniz ne olursa olsun - sizin kişiliğinizi temsil eder. 

İsim sayınızı hesaplamak için, doğumda size verilen tam adı yazın - ilk adınız, ikinci adınız ve soyadınız. Ardından, aşağıdaki kılavuzu kullanarak sayısal değerleri harflerin her birinin altına yerleştirin.

isim sayı analizi

Daha sonra, ilk adınızın sayılarını tek basamaklı bir sayı olana kadar toplayın. İkinci adınız ve soyadınız için de aynı işlemi yapın. Son olarak, elde ettiğiniz üç adet tek haneli sayıyı yine tek haneli bir sayı elde edene kadar toplayın. Sayıları tek haneye indirirken, herhangi birinde 11, 22 veya 33 sayısı ile karşılaşırsanız, daha fazla azaltmayın.

Örnek: Arven Arden KUTLU

ARVEN - 1 + 9 + 4 + 5 + 5 = 24 ve 2 + 4 = 6

ARDEN - 2 + 9 + 4 + 5 + 5 = 25 ve 2 + 5 = 7

KUTLU - 2 + 3 + 2 + 3 + 3 = 13 ve 1 + 3 = 4

6 + 7 + 4 = 17 ve 1 + 7 = 8

8 sayısı sizin kişilik sayınız.

Sayıların Anlamları

1 Sayısı

Doğal bir lider, bağımsız ve bireysel, hırslı ve cesursunuz. Ayrıca etrafınızdakilerin görüşlerini etkileme yeteneğine de sahipsiniz. 1 numara, öncü, savaşçı ve risk alıcısınız. Generaller, üst düzey politikacılar, büyük işadamları, dini liderler, mucitler ve aktivistler 1 sayısı altında doğarlar. Kendi kendine merkezli olma eğiliminiz olabilir, çünkü hedeflerinizle o kadar güçlü bir şekilde özdeşleşirsiniz ki, bazen planlarınızda potansiyel bir kusur veya zayıflık olduğunu görmeyi reddedersiniz. Aynı zamanda arkadaşlarınızı ve aile üyelerinizi yabancılaştırabilir ve başkaları için son derece itici olabilirsiniz - uyumlu ilişkiler sürdürmek istiyorsanız bu eğilimi kontrol etmeyi öğrenmelisiniz.

2 Sayısı

Oldukça gelişmiş sezgilere ve başkalarıyla çalışmak için harika yeteneklere sahipsiniz. Ayrıca samimi ve açık fikirlisiniz. Bir liderlik rolünden ziyade, bir ortaklıkta başkalarıyla çalışırken yeteneklerinizi en iyi şekilde ifade edebilirsiniz. Tahtın arkasındaki güç olmaya eğilimli olduğunuz için, genellikle hak ettiğiniz değeri ve tanınmışlığı alamayabilirsiniz, bu da sinir bozucu olabilir. Kişiliğinizin anahtarı hassasiyettir, ancak bu aynı zamanda sizi savunmasız hale getirebilir, hatta bir kelime veya küçük bir çatışma dengenizi bozabilir. Yakın, uyumlu ilişkiler mutluluğunuz için elzemdir, aksi takdirde üzülebilirsiniz. Sevdiklerinin ihtiyaçlarını karşılayabilen, düşünceli ve bilinçli biri ile mükemmel bir partner olabilirsiniz.

3 Sayısı

İyimser, ilham verici, sempatik ve etkileyici bir insansınız. Kişiliğiniz öyle güçlü ki, fazla çaba sarf etmeden insanlara ilham verebilirsiniz. Sosyal bir insansınız, ama başkalarının hayatınızdaki rolünü kabul etmeyi öğrenmelisiniz. Sorunlara yaratıcı çözümler gerektiren alanlar ve sanat için büyük bir potansiyeliniz var. Ancak yeteneklerinizi dağıtmamaya dikkat etmelisiniz. Konsantre olmayı ve odaklanmayı öğrenmek başarının anahtarıdır.

4 Sayısı

Herhangi bir girişimin temeli sizsiniz. Hayata ve problemlere yaklaşımınızı, metodolojik ve yapılandırılmış esaslara bağlamışsınız. Birçok muhasebeci, devlet memuru, yönetici ve avukatlar 4 sayısı altında doğarlar. Sanat ve müzik ilginizi çekebilir. İlişkilerde daha ahlaki olmaya eğilimlisiniz. İlişkilerde dürüst ve güvenilirsiniz, ancak bazen katı ve inatçı olabilirsiniz. Güçlü sevginiz sağduyunuzu ve merhametinizi bozabilir. Kararsız, güvensiz, fazla cesur ve öngörülemez insanlar tarafından sağlanan kısayolların veya çözümlerin sizi yönlendirmesine izin vermemelisiniz. Size tavsiyelerde bulunabilecek, ilham verebilecek daha yaratıcı insanlara karşı zorluk çıkarmayın.

5 Sayısı

Özgür bir ruha sahipsiniz, değişmeyi, macerayı ve heyecanı seversiniz. Özgürlük, hayatınızın etrafında döndüğü çekirdek, ve birçok yeteneğinizi ortaya çıkarmanız için gerekli. Hayatta en az bir kere herşeyi denemek istersiniz, bu da sağlıksız ve tehlikeli yiyecekler şeklinde sorunlara yol açabilir. Düşünce süreciniz ve hayatınızın akışı örgütlenmemiş ve dağınık olabilir. İletişimde yeteneklisiniz ve başarılı bir satıcı, politikacı, avukat, halkla ilişkiler sorumlusu veya bakan olabilirsiniz. Gençliğinizin coşkusu, başkalarının bulaşıcı ve çekici bulduğu bir şey. Sık sık aşık olabilir, bu nedenle sığ duygulara ve ilişkilere karşı korunmanız gerekir. Öz disiplin ve sağlıklı sınırlar hayatınızın hemen her alanında başarınızın anahtarıdır.

6 Sayısı

Sevgi dolu ve sevecensiniz. Başkalarının ihtiyaçlarını kendi ihtiyaçlarınıza göre öne alma eğilimindesiniz. Adalet ve dürüstlük konusunda yüksek saygı ve sorumluluk sahibisiniz. Yaşamın her alanında yaratıcısınız, ancak zamanınızı ve fedakarlığınızı başkalarının hizmetine sunma eğiliminiz sonucunda yetenekleriniz gelişmemiş veya baskılanmış olabilir. Zıtları uyumlu hale getirme yeteneğiniz yüksek. Çelişkileri ele alma ve bütünleştirme konularında benzersiz bir yeteneğiniz var. Bu, sizi doğal bir danışman yapar. Karşıt görüş açıları arasında ya da kendi içlerinde çatışmalar yaşayanlara barışı getirebilirsiniz. Ayrıca seçkin bir öğretmen, sosyal hizmet uzmanı, psikolog, sanatçı, tasarımcı, çiçekçi veya çiftçi de olabilirsiniz. İş dünyasında da başarılı olabilirsiniz, özellikle de insanlarla uğraşmayı gerektiren alanlarda.

7 Sayısı

Gerçekler ve öğrenme arzusu, analitik bir akıl, doğru cevaplar için muazzam bir iştah... Bunlar sizi yönlediren şeyler. Bilimsel konuları, felsefeyi ve mistizmi keşfetme konusunda büyük bir ilginiz var. Bir araştırmacı, analist, mucit, mühendis, avukat, bankacı, din adamı ya da filozof gibi bir kariyere sahip olabilirsiniz. Düşüncelerinizi kendinize saklamanız ve kendiniz olmanız için zamana gereksiniminiz var. Ancak kendinizi diğerlerinden tamamen dışlamaya karşı korumalısınız. Bazen başkalarının bilgisini ya da derinliğini bilmediğiniz için şaşırabilirsiniz; Bu, genel olarak yaşam hakkında eleştirel, uzak ve sinik olmanıza neden olabilir. Derin düşüncelere dalmamak, meditasyon yapmak ve zaman zaman kendinizi hayatın akışına bırakmak barış içinde ve dengede olmanızı sağlayabilir.

8 Sayısı

Harika şeyler elde etme gücüne ve potansiyeline sahipsiniz. Son derece rekabetçisiniz - işiniz ne olursa olsun, alanınızda en iyi ve en başarılı olmak için çalışıyorsunuz. Kendinizi disipline etmeye ve yolunuzdaki önemli engeller karşısında sebat etmeye hazırsanız, paraya ve otoriteye çok yakınsınız. Ayrıca bu engeller, içinizde ne kadar gücün bulunduğunu öğrenmeniz için bir fırsattır. Siz büyük bir lider ve üstün bir karakter uzmanısınız. Sadece sonuç ve başarı arzunuza odaklandığınızda, inatçı ve hoşgörüsüz hale gelebilirsiniz. Sizinki, verme ve alma, ödül ve cezalandırma, eylem ve tepki arasında denge gerektiren bir yoldur. Başarınız için maddi ve manevi dengeyi kurmanız çok önemlidir.

9 Sayısı

İnsancılsınız, büyük bir şefkat ve idealizmle dolusunuz - en derin niyetiniz dünyayı değiştirmek. Kamuya doğrudan yarar sağlayan bir faaliyete katıldığınızda en büyük memnuniyeti yaşıyorsunuz. Politika, hukuk, çevre koruma ve öğretim başarılı olabileceğiniz alanlar. Önyargılarınız yok, farklı insanlar ve deneyimler sizi kendinize getiren şeyler. Yansıttığınız havalı ve soğuk kişiliğe rağmen, insanlar sizi etkiliyor. Sevecen ve samimi bir insan olsanız da, gerçekten hissettiklerinizi ifade etmiyorsunuz. Çok iyi bir karakter uzmanı değilsiniz, ancak insanlığın iyiliği konusundaki temel inancınız asla sarsılmaz.

11 Sayısı

Çok güçlü bir kişiliğiniz var, ama bu gücün farkında değilsiniz. Çok duyarlı ve uyanıksınız, ve her zaman farklı olduğunuzu hissediyorsunuz. Bilinç ve bilinçsizlik arasında bir köprüye sahipsiniz. Huzur içinde ve psikolojik olarak barış içinde olmak sizin için çok önemli. Bunun için duygusal kargaşaya ve sinir gerginliğine düşmemelisiniz, ve bu enerji akışını kontrol etmeyi öğrenmelisiniz. Son derece duygusal ve ilişkilere karşı bağımlısınız. Bu nedenle aşk hayatınızda duygusal iniş ve çıkışlar olabilir. Kendinizi yaşam boyunca tereddütlü ve savunmasız bulabilirsiniz, duygularınızı paylaşmaya ve arkadaşlarınızı seçmeye dikkat edin. İç gücünüze daha fazla şey yükleyebildiğiniz sürece bilinçli farkındalığınızdan faydalanma kapasiteniz o kadar büyük olur.

22 Sayısı

Medeniyete damga vurmak gibi büyük bir hayaliniz var. Yapabilecekleriniz veya yapacaklarınızı hayal etmede sınırınız yok. Büyük liderlik yetenekleriniz var, sınırlar ve ırksal kimlikler sizin için çok az şey ifade ediyor. 22 sayısı; Yaratma ve ilham verme kapasitesinin katlanmasını, bir başka boyuta geçme şansının tam olarak fark edilmesini, insanlığa kalıcı hizmetler verebilme yeteneğini ve kişinin hayatının normal sınırlarının ötesine geçmesini sağlar. Bununla birlikte, bu sayının ortaya çıkardığı büyük risklere karşı direnebilirsiniz, bu da hayal kırıklığına neden olabilir. Yine de, çabalarınızı sınırlandırdığınız zaman bile başarılı olma şansınız vardır.

33 Sayısı

33, "Öğretmen" dir, ancak herhangi bir öğretmen değildir, derin bir bilgelik ve aydınlanmaya sahip bir öğretmendir. İnanılmaz derecede yüksek beklentilerle birlikte gelir ve bu yüzden çok azı bu statüde yaşayabilir. Çoğu insan için 33 sayısı ile 6 sayısı benzerlikler taşır: Uyumlu, sevgi dolu, şefkatli ve fedakar. Bununla birlikte, 33 sayısı, 6 sayısından olumlu ya da olumsuz şekilde etkilenebilir. 33 sayısı olumsuz bir etki aldığında, etrafındaki insanlara duygusal ve fiziksel olarak zararlar verebilir. Fakat pozitif olduğunda, başkaları için iyi şeyler yapma, teselli etme ve kaygı duyma özellikleri öne çıkar.

İsminizin harf analizi için İsim Analizi ve Harflerin Anlamları başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

En son 23.02.2019 tarihinde güncellendi.

Popüler İsim Kökenleri

  1. Türkçe
  2. Arapça
  3. Farsça
  4. İbranice
  5. Yunanca
  6. Latince
  7. Almanca
  8. Moğolca
  9. Sanskritçe
  10. İngilizce
  11. Fransızca
  12. Bilinmiyor

Yorum Yazın

CaptchaYenile

Aradığınız İsmi Bulamadınız mı?

Blog yazımız aradığınız ismi bulmanıza yardımcı olmadı ise, ve kökenine göre bir isim düşünüyorsanız, en çok tercih edilen Fransızca isimler listemize göz atabilirsiniz.